Menstruatiecup en bevalling
Samen met alle informatie die je hebt verzameld en vergaard, heb je waarschijnlijk al gelezen over de menstruatiecup en vraag je je af of je deze kunt gebruiken. Vandaag zullen we je alle informatie geven die je nodig hebt, zodat je op de hoogte kunt blijven en de beste beslissing voor jou kunt nemen. Sommige mensen denken misschien dat het niet mogelijk is om de menstruatiecup te gebruiken na het krijgen van kinderen, omdat het lichaam veranderd is. Je moet weten dat dit een kern van waarheid heeft, maar we hebben verschillende gegevens die je zullen helpen om een algemeen idee te krijgen van wat er gebeurt en wat je kan doen.
Enerzijds is het waar dat wanneer je een kind krijgt, het vaginakanaal uitgezet raakt en aan stevigheid verliest (ja, zowel bij een natuurlijke bevalling als bij een keizersnede, aangezien jouw lichaam ook voorbereid was op de bevalling). Het is echter mogelijk de vaginale wanden weer stevig te maken; in de eerste weken van het kraambed (postpartum, in de volksmond) moet het lichaam genezen en zijn natuurlijke verdeling weer beginnen te vinden. Na ongeveer 6 weken zal je in staat zijn om de cup in te brengen. Vóór deze periode is het raadzaam niets invasiefs te gebruiken of penetrerende seks te hebben, aangezien het lichaam zich in het genezingsproces bevindt.
Als je na die tijd de cup inbrengt maar merkt dat je doorlekt of dat hij los zit, is het raadzaam jouw arts te raadplegen, zodat je een oefenroutine kunt beginnen die op jouw toestand is afgestemd. Oefeningen helpen de bekkenbodemspieren te versterken en de smering te verbeteren.
Nu je deze feiten kent, kun je het gebruik van de menstruatiecup plannen terwijl je voor je baby zorgt. Je zult er geen spijt van krijgen dat je meehelpt aan een schonere planeet, zodat je kind ervan kan genieten en zich comfortabel voelt.